Etusivu

Esittely

Kieli

Palveluja

Kuvia

Linkit

 

Kreikka-Suomi-Kreikka pc-sanakirja [in English]

sanakirja.exe [273kt]     kreikka.exe [16.4.2005 hakusanoja 33.068 kpl, 655kt]       setcolor.exe   logo.bmp

Ohjelma on erinomainen paitsi varsinaisena sanakirjana, myös sanavaraston kartuttamisessa ja sanaston harjoittelussa.

Sanakirjan asennus on yksinkertainen, mutta kaksivaiheinen:

1) Asenna sanakirja.exe (oletussijainti on C:\Program Files\sanakirja)
2) Asenna sanasto kreikka.exe samaan polkuun kuin itse ohjelmakin

Helpoimmalla pääset käyttämällä oletussijaintia. Ohjelma toimii erinomaisesti kaikissa Windowsin versioissa, myös XP:ssä. Vanhemmissa Windowseissa (98 & 95) voit joutua vaihtamaan asennuspoluksi esim. C:\sanakirja, mikäli asennusohjelma ilmoittaa oletussijainnin olevan "Invalid directory".

Asennus tekee ohjelman kuvakkeen "Käynnistä" -valikkoon kohtaan Ohjelmat/Sanakirja/Kreikka-Suomi.

Huomaa, että asentaessasi myöhemmin uuden, täydennetyn sanaston, sanakirja.exe -ohjelmaa ei enää tarvitse asentaa uudelleen, pelkkä kreikka.exe riittää. Voit asentaa suoraan oheisesta linkistä, kun klikkauksen jälkeen valitset Avaa [Open].

Sanasto eli kreikka.exe -tiedosto päivittyy edelleen silloin tällöin, joten tarkkaile tiedoston päiväystä.

Raportoikaa muuten kernaasti kaikista havaitsemistanne virheistä. Niitä löytyy varmasti!

Ohjelman ominaisuuksia:

 • voit muokata sanastoja mielensä mukaan ja tehdä korjauksia
 • voit tehdä listan sanoista, joita haluat harjoitella eli kuulustella sanoja itseltäsi!!! Ohjelma myös arpoo halutessasi sinulle harjoittelulistan, jonka sanamäärän voit itse valita.
 • voit tehdä kokonaan uusia sanastoja
 • voit avata ohjelmaan tekstitiedostona (.txt) mitä tahansa käännettävää tekstiä. Ohjelma näyttää käännöksen, kun viet kursorin sanan päälle joko hiirellä tai nuolinäppäimillä. Toiminto nopeuttaa merkittävästi pitkien tekstien kääntämistä!
 • voit halutessasi äänittää sanojen lausumisen
 • mahdollisuus vaihtaa ohjelman taustakuva (ohjelman hakemistossa: logo.bmp)
 • ohjelman taustavärin vaihtaminen onnistuu helposti apuohjelmalla setcolor.exe. Oheisen esimerkin taustaväri on liukuväri (Gradient), joka edellyttää, että näytön asetuksissa on valittuna TrueColor 32bit eli suurin mahdollinen värimäärä. Aivan samanlaisen taustavärin saat laittamalla setcolor.exe:n avulla arvot seuraavasti: Red:0, Green:200, Blue:200 sekä Gradient valittuna ja Green valittuna. Voit kokeilla lopputulosta Test -painikkeella ja asetukset tallentuvat Save -painikkeella.

Ohjelman käyttövinkkejä:

 • Kielen vaihto aloitusikkunassa tapahtuu klikkaamalla ao. lipun kuvaketta.
 • Harjoitustilaa voit käyttää kummalla kielellä tahansa riippuen siitä, kumpi kieli aloitusikkunassa on ylimmäisenä.
 • Harjoitustila "Automaattinen" antaa oikean vastauksen määrittelemäsi ajan kuluttua. Tässä tilassa ei lasketa virheitä ja tahti on melko nopea, joten se sopii parhaiten käytettäväksi, kun haluat kerrata sanastoa mielessäsi.
 • Harjoitustila "Interaktiivinen" antaa rajattomasti miettimisaikaa (ja aikaa kirjoittaa vastaus). Interaktiivisessa tilassa on käytettävissä myös pisteenlaskenta ja ohjelma muistaa parhaan tuloksesi eli ennätyksesi.
 • Suomenkielistä hakua vaikeuttaa valitettavasti se, että ohjelma ei erota skandinaavisia ä ja ö -kirjaimia vastaavista a ja o -kirjaimista. Tällaisia sanoja haettaessa kannattaakin käyttää pisteettömiä kirjaimia, jolloin haku osuu melko lähelle oikeaa kohtaa sanastossa. Haku näyttäisi toimivan oikein, jos tietokoneessa ensisijaisena kielenä on kreikka.

Jos sinulla on kysymyksiä ohjelman käytöstä ota yhteyttä!

Kreikka-Suomi-Kreikka -sanakirjaprojekti on aloitettu 9.3.2003. Sivun alussa oleva kuva esittää sanakirjaohjelman aloitusikkunaa, kun taustaväri ja taustakuva on vaihdettu ohjeen mukaan.

www.freelang.net