Etusivu

Esittely

Kieli

Palveluja

Kuvia

Linkit

  Kreikka - lomaintohimomme

Kos Ensikosketuksemme Kreikkaan tapahtui itse asiassa Kyproksen kautta vuonna 1989, jolloin teimme ensimmäisen välimerellisen lomamatkamme Ayia Napan rantakohteeseen.

Paitsi rannalla vietimme runsaasti aikaa pyöräilemällä lähiympäristössä tutustuen alueen luontoon ja ihmisiin. Vaikka matkamme osui kuumimpaan ja kuivimpaan vuodenaikaan koimme jo tuolloin, että Kreikka (johon myös Kyproksen laskemme mukaan) on oleva se "meidän juttu".

Vuosien varrella olemme käyneet eri kohteissa, pääasiassa Kreikan saaristossa vähintään kerran vuodessa. Ajan mittaan olemme keränneet tietoa Kreikasta paitsi matkoilta myös kotimaassa kirjallisuudesta ja internetin välityksellä - olemme myös opetelleet jonkin verran kreikan kieltä saadaksemme edes jotain irti kreikkalaisista teksteistä.

Kreikkalainen ruoka ja viini on luonnollisesti usein läsnä ruokapöydässämme ja niistä nautitaan tietysti kreikkalaisen musiikin soidessa taustalla.

Meille Kreikka merkitsee mutkatonta lomailua välittömien ja ystävällisten ihmisten parissa - ja tietysti myös aurinkoa ja merta sekä kotimaahan verrattuna täydellisen erilaista luontoa ja kulttuuria.